12 Şubat 2011 Cumartesi

Moldova Kişinevde Gece Hayatı

Moldova Kişinevde Gece Hayatı
Kültür ve Eğlence
Moldova Avrupa’nın en zengin etnik kültürüne sahip ülkelerinin başında geliyor. Bu durum Moldova’da her misafirin özel bir sıcaklıkla karşılanmasını da beraberinde getiriyor. Misafirler genellikle, “case mare (büyük oda)” denilen odaya davet edilir. Her evde bulunan bu geleneksel odada birlikte yemek yenir. Moldova’da herkesin katılabileceği pek çok bayram da bulunuyor.
Moldova Kişinevde Gece Hayatı

“Martisor” adını verdikleri geleneksel bayramları baharın sembolü olarak kabul edilir. Moldovalılar herkes mart ayında beyaz ve kırmızı renkte trikolarla baharın canlanışını karşılar. Bu kutlamada özel yemekler pişirilir. “Ciresar”, “Limba Noastra” ve “Maria Biesu Welcomes” diğer önemli bayramlar.

Moldova Devlet Sanat Müzesi, Moldova Cumhuriyeti Milli Kütüphanesi, Şekov Rus Drama Tiyatrosu, Opera ve Bale, Moldova Devlet Üniversitesi, Ekonomi Akademisi, Teknik Üniversite ve Moldova Uluslararası Bağımsız Üniversitesi, Kişinev’deki kültür kurumlarının başında geliyor. Opera, tiyatro ve bale en ön planda olan sanat dalları. Kukla tiyatrosu da ülke sanatında oldukça önemli kabul ediliyor.

Ülkede gelişkin bir sauna kültürü de bulunuyor. Kişinev ziyaretçileri böylesi bir deneyim için vakit yaratırsa pişman olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder