11 Şubat 2011 Cuma

Moldova Hakkında Bazı Bilgiler

Moldova için söylenecek ilk şey çok yeşil bir ülke. Özellikle yazın çok güzel bir havası var. Temiz, aşırı sıcak değil.
Moldova Hakkında Bazı Bilgiler
Moldovanın en önemli gelir kaynağı şarapçılık. Buna bağlı olarak yeme içme kültürü de çok gelişmiş. Çok güzel yemekler ve restaurant'lar var. Mısır unundan yapılan mamaliga ve domuz eti çok tipik bir Moldova yemeği. Turşular(Kırmızı domates), çorbalar (zama), peynirler moldova şarabı, şarap mahzenleri (brinzi), yumurtalar çok güzel.
Moldova'nın şaraplarının lezzeti tatmadan anlaşılamaz. Özellikle Cricova, Mileştii Miçi, Acorex, Purcari, Bostavan, Chateau Varteley, Dionysos en ünlü şarap üreticileri. Değişik Üzüm türleri de var. Codru, Negru de Purcari, Cahor gibi. Ayrıca köpüklü kırmızı şarap, vişne likörü, konyak ve balsam da çok güzel.
Ekim ayında bağ bozumu döneminde Ulusal Şarap Festivali yapılıyor. Bu dönem ülkeye girişte vize parası bile moldova şarabı, şarap mahzenleri alınmıyor moldova tatil.
Sokaklarda şarap sergileri ve şarap tadımları oluyor. Şarap tadımı için Mileştii Miçi'nin yer altındaki kavları çok büyük. Kavda hem fıçılarda hem de şişelerde şaraplar yıllandırılıyor. Galeriler 200 km'ye kadar uzanıyor, içinde araba ile dolaşılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder