12 Şubat 2011 Cumartesi

Kişinevde ne Yenilir ne İçilir?

Kişinevde ne Yenilir ne İçilir?
Moldova’nın en ünlü yemeği “sarmali” bizim sarmamızı andırıyor. Ülke topraklarında oldukça fazla bir alanda üzüm bağı olması bu yemeği yaygınlaştırıyor. Türk mutfağını andıran bir başka yemek “mamaliga” mısır unu, tereyağı ve kaşar peynirinden yapılışıyla Karadeniz bölgemizin mıhlamasını andırıyor. Mamaliga balık yanında yeniyor. Kırmızı biberli “acika” da yine oldukça tanıdık bir sos. Mantılarıysa Çin’de yapılanlara benzer şekilde oldukça iri. Yoğurt yerine krema ile servis ediliyor.

Yörenin en ünlü böreği ise “plaçenta”. yeme içme, Kişinev, moldovya yemekleri Börek peynirli, kıymalı, reçelli, patatesli, lahanalı gibi çeşitlerde de yapılıyor. Bir başka börek çeşidi de İran’da da yapılan “pireşki”. Pazarlarda da satılan pireşki yağda kızartılıyor.

Doğu Avrupa ve özellikle Rus damak tadının baş çorbası olan “borç” Moldova’da hemen her yerde bulunabiliyor. Bir başka sevilen çorba olan “tukmaş” ise kemikli et suyuna makarna kesilmesiyle pişiriliyor. Haşlanıp, soğuk ve jöleyle yenen tavuk yemeği “raçitura” da Kişinev’de tadılması gereken Moldova lezzetlerinden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder